Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Relació de serveis municipals

La pàgina s'ha generat el 16/04/2024 19:55:52

Acompanyament al Suport Escolar de les Famílies (ASEF)

Descripció del Servei

Aquest projecte té com a objectiu oferir un  suport a les famílies en la seva funció d’acompanyament escolar als seus fills/es. Es considera prioritari facilitar als centres escolars recursos d’intervenció directa amb famílies que ajudin a l’escola a disminuir la fractura social que les diferències socioculturals provoquen en l’ èxit escolar.

Acompanyar a l’alumne/a en el procés d’aprenentatge vol dir creure en ell/a, donar-li els suports personals, ambientals i emocionals que necessita. Els centres  d’Educació Infantil i Primària, en un primer moment, i els centres d’Educació Secundària ofereixen a les famílies pautes ajustades a cada edat per l’acompanyament dels infants al llarg del seu procés d’aprenentatge. Així mateix els tutors/es i equips docents fan l’acompanyament de l’alumnat. Ens referim a l’adquisició d’hàbits, creació d’horaris, adequació d’espais, adquisició de tècniques d’estudi, pas de l’etapa de primària a la secundària, etc.

El fet real és que cada família acompanya, en la mesura de les seves  possibilitats, el treball escolar del seu/a fill/a. Des de l’escola, els tutors/es i en ocasions altres especialistes, a través de les reunions col·lectives i les entrevistes individuals orienten els pares i mares de les necessitats dels fills/es i com cobrir-les.

Objectius específics:

  • Donar suport als pares i mares en la seva responsabilitat com a primers educadors, acompanyar-los amb una actitud de col·laboració, oferir-los eines que els permetin confiar en la seva capacitat i augmentar la confiança en les seves possibilitats d’acompanyament del treball escolar dels seus fills/es.
  • Oferir espais en els quals les famílies puguin compartir les seves dificultats i èxits en l’acompanyament del treball escolar als seus fills/es.
  • Reforçar l’acció tutorial del professorat aprofundint en el coneixement de les necessitats dels alumnes i les famílies i valorant els resultats de les seves diverses intervencions.
  • Adquirir un autoconcepte positiu vers el treball escolar i les capacitats personals per desenvolupar-ho.
  • Reforçar els vincles entre família, escola i comunitat, amb la certesa que en la complexitat de la societat actual, els problemes educatius no poden ser resolts exclusivament des del propi sistema educatiu.
  • Millorar i optimitzar els recursos d’acompanyament escolar que el municipi posa al servei de les famílies.

Impulsar relacions de cooperació i treball en xarxa entre diferents àrees de l’Administració amb l’objectiu de compensar la diversitat d’èxit escolar que provoquen les diferències socioculturals de les famílies.

Col·laboració dels Centres Educatius de Primària i Secundària del municipi i dels Serveis Educatius de la Generalitat de Catalunya i a través de la col·laboració de professionals de diferents àmbits d’intervenció que dinamitzen les sessions amb les famílies.

Dirigit a |

Centres d’infantil i primària i secundària del municipi (prioritàriament als cursos de 5è, 6è, 1r i 2n de l’ ESO).

Forma de gestió |

Directa

Canals per accedir al servei

Telefònic |
93 714 40 40

Condicions d'accés |

Ser alumne dels centres escolars de primària i secundària que participen en el projecte.

Preu |

Gratuït

Compromisos de qualitat

Es va iniciar el projecte l’any 2012 i es porta a terme en els centres educatius que fan demanda a la Regidoria d’Educació.

Indicadors de qualitat

Enquestes de satisfacció per part dels centres escolars i les famílies participants

Data d'actualització |

14/03/2018
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut imprimir

Ajuda'ns a millorar

Fes arribar a l'Ajuntament les teves consultes, queixes i suggeriments sobre qualsevol tema municipal:

Per internet: podeu accedir-hi fàcilment fent clic aquí

Serveis relacionats

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40